پایگاه بررسی اعتبار مجلات در راستای آموزش مقاله نویسی قصد دارد در این بخش به ارائه آموزش نحوه نگارش مقاله مرروری بپردازد. بدین منظور در بخش اول به توضیح جامع در ارتباط با مقاله مروری پرداخته خواهد شد. جهت مطالعه مطالب بیشتر می توانید به بخش مقالات سامانه مراجعه نمایید.
در رابطه با مقالات عادی که برای مجله علمی تحت داوری ارسال می شوند، مقاله قابل چاپ باید واجد معیارهای زیر باشد:
- محتوای مقاله باید همخوان با حوزه مجله باشد،
- کیفیت مقاله (روش و اجرای مطالعه و همچنین نگارش آن) باید به قدر کافی بالا باشد،
- مقاله باید دارای نتایج نوین باشد (به استثنای مقالات مروری و موارد مشابه)
- نتایج باید به قدر کافی معنیدار و مهم باشند تا ارزش مطالعه را داشته باشند (و در نتیجه ارزش انتشار)
در رابطه با یکی از مهمترین گروه مقالات در مورد سومین شرط یک استثنا وجود دارد: مقاله مروری.
مقالات مروری همانطور که از عنوان آنها بر میآید به ارزیابی انتقادی مطالعاتی که قبلاً در مورد یک موضوع تخصصی منتشر شدهاند میپردازند. مقالات مروری بین خوانندگان بسیار محبوب و پرطرفدار هستند، زیرا این مقالات باعث جمعبندی حجم بالایی از اطلاعات در یک فضای کوچک و صرفهجویی در زمان پژوهشگران میشود.
این مقالات یک موهبت هستند. اغلب خوانندگان زمان کافی برای جستجوی ادبیات پژوهشی با محوریت یک موضوع خاص ندارند و یا تمایلی به این کار ندارند و وقتی یک نویسنده نتایج جستوجوی خود درباره یک موضوع را منتشر می کند به شدت از آن استقبال میکنند. مرورهای کوچک نیز روز به روز در حال رواج هستند.
مقاله مروری به مطالعات پیشین در مورد یک موضوع با محوریت یک درونمایه خاص ساختار و سازمان می بخشد. مقاله مروری فهرستی از مقالات در مورد یک موضوع خاص با خلاصه کوتاه از موارد مهم نیست. هر مطالعه مروری باید داستانی برای روایت، یک موضوع و یک دیدگاه باشد. این مطالعه باید ایده محور باشد نه ادبیات محور یا نویسنده محور. در ادامه به چند مورد از موضوعات رایج در بهترین مقالات مروری اشاره شده است:
- یک موضوع جدال برانگیز: دو یا چند مقاله با نظریه ها یا تفسیرها رقیب در مورد یک پدیده که هر یک از آنها دارای شواهد مختص خود هستند.
- پیشروی به سمت طراحی یک ابزار، فرآیند، روش یا نظریه جدید.
- رشد تاریخی منتهی به یک اکتشاف و مفهوم جدید، همراه با تلویحات ضمنی آن برای امروز و آینده
- مقایسه رویکردهای مختلف برای اندازهگیری/طراحی/ ساخت/ مدلسازی یک موضوع مهم و مزایا و مضرات آن
- استفاده از یک ابزار/فرآیند/ روش در بین رشتههای مختلف و یا برای کاربردهای مختلف
- بینش جدید در اثر دستاوردهای اخیر در مورد یک موضوع و یا شناسایی یک مسئله جدید و مهم و یا مسئلهای که قبلاً مورد توجه قرار نگرفته است.
- دعوت به عمل: چرا جامعه باید بخش قابل توجهی از منابع خود را به یک موضوع خاص اختصاص دهد.
مهمترین هدف بررسی مروری دستیابی به سازمان و ترکیب مطالعات پیشین با محوریت یک موضوع خاص جهت شتاب بخشیدن به روند گردآوری و همانندسازی اطلاعات اخیر در پیکره دانش موجود است. بررسی مروری به مجموعه نتایج آشفته مطالعات اخیر نظم می بخشد.
بنابراین درحالیکه مقاله مروری نتایج جدیدی ارائه نمیدهد، اما همواره نشان دهنده فراتحلیلی جدید از مسائلی است که منجر به سازمان و ترکیب جدید میشود.
جامع ترین و معتبر ترین سامانه بررسی و معرفی مجلات و ژورنال های علمی کشور.